مس بيتهوفن
عدد الرسائل : 29 العمر : 35 بتشتغل / طالب : طالبه جامعيه الرد : 0 تاريخ التسجيل : 01/05/2008
| موضوع: ستيك بالمشروم الأحد أغسطس 10, 2008 11:48 pm | |
| قطع ستيك مجهزة (يفضل لحم عجل) متبلة بالملح و الفلفل مشروم طازج أو معلب كريمة فرش (أو حليب و شوية طحين) شرائح من جبنة التشدر زبدة و زيت ملح و فلفل أبيض (أو أسود إذا لم يتوفر) توست (محمص و حار) أو مكرونه مسلوقة
الطريقة:
في مقلاة سخني ملعقة من الزيت مع ملعقة من الزبدة حتى تصبح حارة جداً بحذر شديد (لا تحرقي نفسك) ضعي قطعة ستيك و أتركيها(بدون تقليب) حتى يتغير لونها قليلاً (دون أن تحمر)، أقلبيها على الجهة الأخرى و أتركيها حتى يتغير اللون. استمري حتى تنهي كل القطع واحدة واحدة. أدخلي القطع الفرن حتى يتم النضج (لا تطهيها زيادة عن اللزوم حتى لا تصبح قاسية) استعملي بقايا الزيت و الزبدة مع ما تبقى من سوائل محترقة ناتجة عن تحمير اللحم في صنع الصلصة (ضروري جداً هذه الخطوة هي ميزة الطبق) أضيفي المشروم و حمري حتى يتغير اللون (بفعل التحمير و بقايا اللحم) أضيفي الكريمة (أو ملعقتين من الطحين مع التقليب ثم اضافة الحليب و التقليب حتى تحصلي على سمك مثل الكريمة) التقديم: سندوتشات: ضعي قطعة الستيك على شريحة التوست المدهونة بالزبدة أو المايونيز، غطيها بكمية من صلصة المشروم ثم شريحة جبن أدخليها الفرن لمدة دقائق حتى تسيح الجبنة، غطيها بشريحة أخرى من التوست و قدميها مع المعكرونة: أغرفي المكرونه في جانب الطبق و مقدار من الصلصة في الجانب الآخر ثم ضعي قطعة الستيك فوق الصلصة و يقدم
| |
|
رحـ الله ـاب الإدارة
عدد الرسائل : 966 العمر : 50 بتشتغل / طالب : مدرسة دعاء : مزاجي : البلد : الرد : 0 تاريخ التسجيل : 31/08/2007
| موضوع: رد: ستيك بالمشروم الإثنين أغسطس 11, 2008 12:58 am | |
| | |
|
وردة
عدد الرسائل : 118 العمر : 34 بتشتغل / طالب : طالبة الرد : 0 تاريخ التسجيل : 04/08/2008
| موضوع: رد: ستيك بالمشروم الثلاثاء أغسطس 12, 2008 5:55 pm | |
| والله العظيم انتوا بتجوعوا الواحد انا انهرضة طول النهار باكل كفاية كدا تسلم ايدك مس بيتهوفن | |
|
shahe الإدارة
عدد الرسائل : 1007 العمر : 44 بتشتغل / طالب : مشغول دعاء : مزاجي : البلد : الرد : 0 تاريخ التسجيل : 29/04/2008
| موضوع: رد: ستيك بالمشروم الأربعاء أغسطس 13, 2008 1:37 am | |
| ايه الأكلات اللى تجوع ديه ده لو فكرت اعملها حكسل واعمل ساندوتشين جبنه اسهل بس على فكره طعمها حيبقى تحفه اصلى كنت معزومه عند ناس واكلتها تسلم ايديك ياشيف ميس بيتهوفن
| |
|
مس بيتهوفن
عدد الرسائل : 29 العمر : 35 بتشتغل / طالب : طالبه جامعيه الرد : 0 تاريخ التسجيل : 01/05/2008
| موضوع: رد: ستيك بالمشروم الجمعة أغسطس 15, 2008 1:53 pm | |
| | |
|
مس بيتهوفن
عدد الرسائل : 29 العمر : 35 بتشتغل / طالب : طالبه جامعيه الرد : 0 تاريخ التسجيل : 01/05/2008
| موضوع: رد: ستيك بالمشروم الجمعة أغسطس 15, 2008 1:56 pm | |
| | |
|
مس بيتهوفن
عدد الرسائل : 29 العمر : 35 بتشتغل / طالب : طالبه جامعيه الرد : 0 تاريخ التسجيل : 01/05/2008
| موضوع: رد: ستيك بالمشروم الجمعة أغسطس 15, 2008 1:58 pm | |
| - shahe كتب:
ايه الأكلات اللى تجوع ديه ده لو فكرت اعملها حكسل واعمل ساندوتشين جبنه اسهل بس على فكره طعمها حيبقى تحفه اصلى كنت معزومه عند ناس واكلتها تسلم ايديك ياشيف ميس بيتهوفن
| |
|